Aktuális

Időjárás: már közeledik a hűsítő eső

A rekkenő hőséget talán valamivel enyhíthetik majd a szerda délutánra, csütörtök délelőttre megérkező záporok, zivatarok. Ebben a veszettül nagy melegben nagy szó, hogy az enyhe hidegfrontnak köszönhetően helyenként akár 30 fok alá is süllyedhet a hőmérséklet.

Az Országos Meteorológiai Szolgálatnak a hőségre vonatkozó figyelmeztető előrejelzése szerda éjfélig van érvényben, mert valamivel enyhülni fog az idő csütörtökre. Már a szerdán délután képződő gomolyfelhőkből elszórtan valószínű zápor, zivatar, Sopron környékén és a Kisalföldön pedig viharossá fokozódhat a szél, de azért még késő este is 31 fok körül alakul majd a legmagasabb hőmérséklet. 

Csütörtök délelőttre viszont az egész ország területén hűlni fog a levegő, több helyen várható eső, és az ország több pontján is viharos szél fújhat. Így legalább egy napra búcsút mondhatunk a 37 foknak: a legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 18 és 24, a legmagasabb nappali hőmérséklet az Alföldön 31 és 35, másutt 28 és 30 fok között várható.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top