Aktuális

Lábujjából készítettek új hüvelykujjat az ausztrál fiatalnak

Még ma sem veszélytelen munka a marhapásztorkodás, az ember könnyen elvesztheti némelyik testrészét. A 20 éves Zac Mitchell jól ismeri a helyzetet, mert egy bika miatt leszakadt bal kezének hüvelykujja. Orvosai viszont új ujjat készítettek neki az egyik lábujjából.

Igazi orvosi bravúr a 20 éves ausztrál marhapásztor esete, aki egy balesetben elvesztette bal hüvelykujját és kapott egy újat helyette. A fiatal a BBC-nek elmesélte, hogy egy bika nekirúgta a kezét a kerítésnek és bár próbálták megmenteni a leszakadt ujjpercet, a roncsolódás miatt már nem tudták visszavarrni azt az orvosok.

 

 

Viszont felvetették, hogy az egyik lábujjából remek hüvelykujjat tudnának készíteni a fiatalnak. Zac eleinte ellenezte az ötletet, aztán két héttel ezelőtt mégis rábólintott.

Zac most lábadozik, édesapja szerint járásán már alig lehet észrevenni, hogy hiányzik a nagylábujj a jobb lábáról. A fiúra egy év kemény rehabilitáció vár, de a kellemetlen kaland után most úgy gondolja, vissza fog térni a farmra.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top