Aktuális

Felvételi 2017: Itt vannak a ponthatárok

Bizonyára leterheltek most a mobilszolgáltatók rendszerei, mert felvételizők tízezrei kapják meg ezekben a percekben sms-ben a felvételi ponthatárokat.

Nyilvánosságra hozták a felvételi ponthatárokat, amelyeket most is a felvi.hu oldalon lehet böngészni. Idén több mint százezren jelentkeztek főiskolára vagy egyetemre, a felvételizők átlagosan három szakot jelöltek meg a jelentkezési lapon.

A 2017-es felvételire

  •          105 868-an jelentkeztek,
  •          15 százalék egyetlen képzést,
  •          17 százalék két képzést,
  •          39 százalék három képzést,
  •          29 százalék pedig négy vagy több képzést jelölt meg.

A ELTE nappali tagozatos, állami finanszírozású jogászképzésére 460 ponttal lehet bekerülni, míg a Corvinus nemzetközi tanulmányok állami finanszírozású, nappali, angol nyelvű képzésére 466, a magyar nyelvűre pedig 465 pont jelenti a bejutást.

Hogy végül melyik képzésre nyertek valóban felvételt a jelentkezők, azt a felvi.hu-n elérhető besorolási döntés tartalmazza majd, amely augusztus 5-től az e-felvételi Hivatalos iratok menüpontjában lesz elérhető. Amúgy erről minden jelentkező e-mailben is értesítést kap majd.

Idén a hivatalos ponthatárváró rendezvény, a Pont Ott Parti helyszíne a fővárosi Rio Budapest lett, ahol a diákokat koncertekkel, sportolási lehetőségekkel és kerekasztal-beszélgetésekkel várták. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top