Aktuális

Ez történik ma, Andy Vajna szülinapján

Budapesten kedd reggel 05:21-kor kel fel a Nap, és 20:19-kor nyugszik. Andy Vajna szülinapján ilyesmikre számíthatunk:

2017. VIII. 01.

Ezen a napon:

1658-ban I. Lipót magyar királyt német-római császárrá koronázzák. 1739-ben felszentelik a szegedi Szent Rozália-kápolnát. 1866-ban megindul az első pesti lóvasút. 1944-ben Andy Vajna hollywoodi producer-filmügyi kormánybiztos szülinapja. 1946-ben bevezetik az új magyar fizetőeszközt, a forintot. 1964-ben Manlio Brosio lesz az új NATO–főtitkár. 

producer, filmügyi kormánybiztos
Andy Vajna producer, filmügyi kormánybiztos

A nap mottója:

“Az élet minden borzalom ellenére gyönyörűséges, és minden gyönyörűség között a legszebb, legédesebb az ifjúság.”

Szabó Magda

Névnap:

Augusztus elseje Alfonza, Boglárka, Ete, Fodor, Kleopátra, Makabeus, Nadinka, Nádja, Reményke, Alfonz, Galatea, Mahália, Médea, Ménrót, Orchidea, Pénelopé, Peónia, Szonja, Tulipán, Pálma, Levente, Zsófia, Gusztáv, Pál és Péter napja.              

Augusztus 1-jén született:

Herman Melville író, a “Moby Dick” szerzője, Bastian Schweinsteiger német labdarúgó és Andy Vajna magyar származású amerikai filmproducer, filmügyi kormánybiztos.

Időjárás:

A Kiderül.hu előrejelzése szerint derült, napos, csapadékmentes idő várható ma. A keleti, délkeleti szél általában mérsékelt marad. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 16 és 22, a legmagasabb nappali hőmérséklet 34 és 37 fok között alakul.

Napi horoszkóp:

Az Ikrek jegyűek számára ezt mondja a keddi horoszkópLegalább egy lépéssel előbb kell járnod, mint a többiek. Szeretnél megnyerni egy helyzetet, szeretnél megnyerni egy csatát, de ez csak akkor lehetséges, ha te irányítod az eseményeket, nem pedig kullogsz utánuk. Itt az ideje annak, hogy ne csak másolj másokat, és ne csak kövesd mások szavait, de végre meghatározd a saját irányodat is.

 A többiért olvass tovább itt!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top