Aktuális

Kitartanak az óbudai menzák az ételmérgezést okozó cég mellett

Bár jogerős ítéletében mondta ki a bíróság, hogy ételmérgezés történt tavaly áprilisban az óbudai menzákon, az önkormányzat nem bont szerződést az étkeztető, a gyerekeknek félig nyers húst kiszállító Gyermekmenza Kft.-vel.

A fideszes Bús Balázs vezette III. kerületi önkormányzat a bírósági ítélet megszületéséig nem akart dönteni, azonban végül – a vállalat részletes tájékoztatása és a hatósági határozatok “alapos áttanulmányozása” után – arra jutott, hogy kitartanak a Hungast-csoporthoz tartozó Gyermekmenza Kft. mellett – írja a Magyar Nemzet. 

Ez azt jelenti, hogy az óbudai menzákra továbbra is főzhet az a cég, amely nem megfelelően átsütött húst szállított ki a tavaly tavasszal a III. kerületben a gyerekeknek, és ennek következtében több százan lettek rosszul.

Akkor a gyerekek többsége hasmenésre panaszkodott, néhányan hányásra, azonban a Gyermekmenza Kft. a rosszullétek ellenére vitatta az ételmérgezés tényét, a cég szerint nem volt bizonyított, hogy valóban megbetegedtek a gyerekek. Éppen ezért a kft. a hatósági vizsgálatokat követően perre vitte az ügyet: a Budapest Környéki Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság végül azt állapította meg, hogy az ételben lévő kórokozók váltották ki a rosszulléteket. A bíróság helybenhagyta a korábban kiszabott büntetést is, amely 450 ezer forint volt.

Mivel a III. kerület szerint sem az elsőfokú, sem a másodfokú hatóság határozatai nem tartalmaztak végrehajtandó helyesbítő tevékenységet, kitartanak a cég mellett.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top