Aktuális

Még mindig nincs felelőse a Pillangó utcai metróbalesetnek

Már nyolc hónap eltelt azóta, hogy a 2-es metró Pillangó utcai megállójánál az egyik metró utolérte a másikat, és hátulról nekiment. A balesetnek azonban, amelyben több utas megsérült, még mindig nincsen megnevezett felelőse, a BRFK még nem gyanúsított meg senkit.

Még senkit nem gyanúsított meg a BRFK közlekedés-baleseti osztálya az M2-es metrón tavaly decemberben történt baleset ügyében – derül ki abból a válaszlevélből, amelyet Polt Péter legfőbb ügyész küldött Hadházy Ákos LMP-s képviselő írásbeli kérdésére. A Magyar Nemzet azt írja, hogy a vasúti közlekedés tömegszerencsétlenséget eredményező gondatlan veszélyeztetése miatt folyó nyomozás határideje elvileg augusztus 5., de ezt várhatóan meghosszabbítják.

Még mindig nincs felelőse a Pillangó utcai metróbalesetnek

A tíz utas sérülését eredményező tavalyi metróbaleset az első feltételezések szerint azért következhetett be, mert a hátsó szerelvény megcsúszhatott a sínen, így szaladt bele az előtte haladóba. A balesetet követően a BRFK már másnap átvette a nyomozást, lefoglalták a megcsúszó szerelvényt és az összes forgalmi dokumentumot is. A sajtó akkor azt pedzegette, nem biztos, hogy műszaki hiba történt, és nem is a járművezető figyelmetlenségéről lehet szó, hanem a diszpécserek okozhatták a balesetet. 

Akárhogyan is, egyelőre nincs megnevezett felelőse a balesetnek. 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top