Aktuális

Ez történik ma, David Duchovny szülinapján

Budapesten hétfő reggel 05:29-kor kel fel a Nap, és 20:10-kor nyugszik le. David Duchovny szülinapján ilyesmikre számíthatunk:

2017. VIII. 07.

Ezen a napon:

1714-ben az orosz haditengerészet első fontos győzelme a ganguti csatában. 1944-ben a Harvard Egyetemen elkészíti a Mark I. néven ismertté vált IBM Automatic Sequence Controlled Calculator elektro-mechanikus programvezérelt számítógépet. 1947-ben a Kon-Tiki tutajon 101 napos utazás alatt közel 8000 km-t megtevő Thor Heyerdahl társaival megérkezik a polinéziai Raroia korallszigetre. 1960-ban David Duchovny amerikai színész szülinapja. 1974-ben Philippe Petit a Világkereskedelmi központ két felhőkarcolója között ment át egy kifeszített kötélen. 2005-ben Kabul közelében közlekedési balesetben életét veszti egy német katona, egy magyar és két német társa könnyebben megsebesül. 

Mulder ügynök
David Duchovny, az X-akták Mulder ügynöke

A nap mottója:

“Minden élet, akár a hópehely: távolról egyformának tűnik, de rejtélyes erők egyszerivé és megismételhetetlenné formálják.”

Orhan Pamuk

Névnap:

Augusztus hetedike Ibolya, Áfra, Afrodita, Afrodité, Ajándok, Albert, Arabella, Cseperke, Csepke, Donát, Donatella, Donátó, Kajetán, Kötöny, Szixtusz, Ulrik, Uránia és Vénusz napja.              

Augusztus 7-én született:

Dave Morgan brit autóversenyző, Charlize Theron dél-afrikai színésznő, Paul Biedermann német úszó és David Duchovny amerikai színész.

Időjárás:

A Kiderül.hu előrejelzése szerint ma erőteljes gomolyfelhő-képződés mellett szórványosan valószínű zápor, zivatar. Az északias szél többfelé megerősödik, zivatar környezetében viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 19 és 25, a legmagasabb nappali hőmérséklet általában 32 és 38 fok között valószínű.

Napi horoszkóp:

A Bak jegyűek számára ezt mondja a hétfői horoszkóp: “Egy kis időutazásra vágysz. Vissza a múltba, arra vágysz, hogy a dolgok olyanok legyenek, mint ahogyan régen voltak. Azonban talán sohasem lesznek olyanok. Talán el kellene engedned azt a tévhitet, hogy a jelent a múltba kell visszavezetned. Hétfőn észreveheted, hogy a fejlődés előre megy, és a múlt helyett a jövőt kell szebbé tenned.”

 A többiért olvass tovább itt!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top