Aktuális

Ez történik ma, Szent István király napján

Budapesten vasárnap reggel 05:50-kor kel fel a Nap, és 19:42-kor nyugszik. Az államalapítás ünnepnapján ilyesmikre számíthatunk:

2017. VIII. 20.

Ezen a napon:

1083-ban I. László király Székesfehérvárott szentté avattatja I. István királyt és Gellért püspököt. Ez alkalomból kiengedi börtönéből Salamont. 1953-ban Budapesten megnyitja kapuit a Népstadion. 1960-ban Sztrelka és Bjelka kutyák a Szputnyik–5 űrhajó utasaiként élve visszatérnek a világűrből.

Ez történik ma, Szent István király napján

A nap mottója:

Amikor eljön a búcsú pillanata (…) kénytelenek leszünk egy pillantást vetni a sivatagra, amely ott húzódik kettőnk között, és tudomásul venni, hogy nem egyszerűen közönyösek vagyunk egymás iránt, hanem a szívünk mélyén el is utasítjuk a másikat, ami pedig a múltat illeti, a közös múltunk, amiből pedig olyan nagy ügyet csinálunk, valójában egyáltalán nem is közös, mindketten féltékenyen őrizzük a magunk részét, és titokban azt gondoljuk, hogy a másikból idegen lett, akinek többé nincs joga ehhez a múlthoz.

Alice Ann Munro

Névnap:

Augusztus huszadika István, Bernárd, Bernát, Éliás, Eliél, Eliot, Elton, Filibert, Ozmin, Samu, Sámuel, Samuella, Stefánia, Stefi, Vajk napja.   

Augusztus huszadikán született:

H.P. Lovecraft író, Robert Plant énekes és Fred Durst énekes.

Időjárás:

Vasárnap nyugatról a középső, majd keleti országrészbe ér a csapadék, így ezeken a tájakon is számítani kell esőre, záporra, egy-egy zivatarra. Eleinte keleten, délutántól a Dunántúlon szakadozhat fel a felhőzet. Élénk, a Dunántúlon és estétől északkeleten erős lesz az északi-északnyugati szél. Napközben 18-25, keleten még 25-29 fok várható.

Napi horoszkóp:

Kos jegyűek számára ezt mondja a vasárnapi horoszkóp: “Ma ne azokkal a módszerekkel próbálkozz, amelyek a múlt héten már sikertelennek bizonyultak. Mi lenne, ha ma teljesen új szempontból vizsgálnád a helyzetet, és nem a megszokott módon?” A többiért olvass tovább itt!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top