Aktuális

Gyaloghidat robbantottak volna, egy járókelő szúrta ki a bombát

Időzítővel ellátott pokolgépet fedeztek fel egy gyaloghíd szerkezete alatt Sztaniszlóban (Ivano-Frankivszkban), a bmbát az Ukrán Biztonsági Szolgálat a helyszínen fel is robbantotta. A szerkezetet egy járókelő vette észre, és jelentette a hatóságoknak.

Egy sztaniszlói lakos vette észre a Bisztricja-Szolotvinszka folyó fölötti híd alá rejtett gyanús tárgyat, és értesítette a hatóságokat. A tűzszerészek megállapították, hogy egy trotiltöltetű, detonátorral és időzítővel felszerelt robbanószerkezetről van szó, amelyet a helyszínen felrobbantottak.

Ukrajnában szerdán a nemzeti zászló ünnepnapja van, csütörtökön pedig az ország legnagyobb nemzeti ünnepe, a függetlenség napja. A napokban ezért számos köztéri tömegrendezvényt tartanak, a csütörtöki munkaszüneti napot és a rá következő hétvégét sokan töltik a szabadba szervezett programokkal. 

Az SZBU közleményében köszönetet mondott a hasonlóan gyanús tárgyakról, csomagokról bejelentést tevő lakosoknak, egyúttal arra kért mindenkit, hogy legyenek fokozottan éberek az ünnepek alatt. 

Ukrajnában gyakoriak a hamis bombariadók is, különösen a kijevi metrót érintőek, amelyek többórás fennakadásokat okoznak a tömegközlekedésben.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top