nlc.hu
Aktuális
Bontják a Nyugati téri gyalogos-felüljárót, tíz napra megváltozik a forgalmi rend

Bontják a Nyugati téri gyalogos-felüljárót, tíz napra megváltozik a forgalmi rend

Hétfőtől tíz egymást követő éjszakán át nem lehet a Nagykörútról a Váci útra fordulni, de más korlátozások is lesznek a Nyugati tér környékén.

Augusztus 28-ától, azaz hétfőtől 10 egymást követő éjszakára lezárják a Váci út elejét a Nyugati téri felüljáróhoz csatlakozó gyalogoshíd bontása miatt – közölte a BKK.

Emiatt éjszakánként a Nagykörútról egyik irányból sem lehet a Váci útra kanyarodni, és a Nyugati téri parkolóba sem lehet behajtani.

A BKK a Szent István körúti balra kanyarodás helyett a Teréz körút–Podmaniczky utca–Bajcsy-Zsilinszky út–Nyugati téri felüljáró kerülőútvonalat, míg a Teréz körút felől a Podmaniczky utca–Ferdinánd híd útvonal igénybevételét ajánlja a Lehel tér felé közlekedőknek.

Bontják a Nyugati téri gyalogos felüljárót, tíz napra megváltozik a forgalmi rend

A bontási munkákat 23:50 és 4:00 között végzik, ebben az időszakban az egyébként a Nyugati tér érintésével közlekedő éjszakai buszjáratok is a buszvégállomást elkerülve, módosított útvonalon viszik az utasokat.

Az elbontás előtt álló, lezárt gyalogos-felüljáró évek óta nincs használatban, mivel a Nagykörút ellenkező oldalán található bevásárlóközpont felújításakor funkcióját vesztette; állapota azóta jelentősen leromlott.

Az M3-as metróvonal felújításának előkészítési munkái miatt a Nyugati tér környékén további forgalomkorlátozások is érvényben vannak. Bővebb információt itt találhatsz.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top