Aktuális

Késes támadás két európai fővárosban is

Londonban a Buckingham-palotánál és Brüsszelben is késes támadás történt. Az angol merénylőt elfogták, a belga terroristát lelőtték.

Pénteken előbb Brüsszelben támadt katonákra késsel egy szomáliai férfi, miközben azt kiabálta: “Allahu akbar!” A katonák a férfira lőttek, aki nem sokkal később belehalt sebeibe. A belga ügyészség terrortámadásnak minősítette az esetet.

Másfél órával később este Londonban a Buckingham-palotánál egy késsel felfegyverkezett férfit vett őrizetbe a brit rendőrség. Az illető elfogása közben a rendőrökre támadt, és kettőt könnyebben megsebesített, őket a helyszínen ellátták a mentők, nem szorulnak kórházi ápolásra. Más nem sérült meg. A rendőrség közlése szerint még nem dőlt el, hogy terrorizmushoz köthető-e az eset.

A Buckingham-palota London egyik turistanevezetessége, már csak azért is, mert II. Erzsébet királynő lakhelye. Az uralkodó azonban az augusztust rendre Skóciában tölti családja több tagjával.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top