Aktuális

Kaliforniából rendelt kokaint 2 magyar, durván lebuktak

Igazi mesterbűnözők ellen emelt vádat a Fővárosi Főügyészség csütörtökön, akik az Egyesült Államokból rendeltek kokaint.

Hiába tervelte ki alaposan két jó barát, hogyan csempésznek be kokaint az Egyesült Államokból, a magyar hatóságok mégis túljártak a mesterbűnözők eszén. A terv az volt, hogy egy kaliforniai ismerősük felad fél kiló kokaint étrend-kiegészítőnek álcázva egy hamis címről egy magyarországi hamis címre.

A terv egészen jól működött, a bűnözők figyeltek a részletekre: külön SIM-kártyákat vásároltak, amiket csak egymás közötti beszélgetésekre használtak, illetve ezzel tartották a kapcsolatot a futárszolgálattal.

Miután a futár jelezte, hogy hamarosan megérkezik a megadott címre, a vádlottak az utolsó pillanatban módosították a kiszállítás helyszínét, egy másik utcába kérve a csomagot, amit az egyikük át is vett.

Az átvevő viszont arra nem számított, hogy a futáregyenruha egy rendőrt rejt, aki a helyszínen el is fogta a férfit. Társát a mai napig keresik, így ellene távollétében emelt vádat a főügyészség.

A gyerekkori barátok akkor buktak meg, amikor a NAV I. számú Repülőtéri Igazgatósága az országba érkezéskor ellenőrizte küldeményt, és feljelentést tett a rendőrségen – írja az Ügyészség.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top