Aktuális

Visszakerül a sírra az ellopott repülő

Mélységesen elítéli a Magyar Honvédség Szentgyörgyi Dezső zászlós sírjának meggyalázását, és rendelkezett az ellopott gránitrepülő pótlásáról.

Miután a Magyar Honvédség is értesült a gyalázatról, közleményt adtak ki, amelyben elítélik Szentgyörgyi Dezső, a legeredményesebb magyar vadászrepülő sírjának megrongálását. A sírhely meggyalázásáról magunk is beszámoltunk.

A honvédség szerint Szentgyörgyi Dezső olyan nagy formátumú alakja volt a magyar hadtörténelemnek, akinek a haza iránti elkötelezettsége, élete és munkássága példaként szolgálhat nemcsak a magyar katonák, hanem minden, hazáját szerető ember előtt. 

A közleményből kiderül, hogy a sírról lefeszegetett, tömör gránitból készül repülőgépet is magába foglaló síremléket Szentgyörgyi Dezső halálának 40. évfordulója tiszteletére 2011-ben a Honvédelmi Minisztérium és a repülő zászlós nevét büszkén viselő MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázis állíttatta. A kisplasztika mielőbbi pótlásáról a Hadtörténeti Intézet és Múzeum gondoskodik.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top