Aktuális

Időjárás: három komoly hőségperiódus volt a nyáron

Három komoly hőségperiódussal, több új napi melegrekorddal, heves zivatarokkal a sokéves átlaghoz képest több mint 1,5 fokkal melegebb és némileg szárazabb volt az idei nyár – összegezett az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Az évszak középhőmérséklete országos átlagban 22 fok volt, 1,7 fokkal haladta meg az 1981-2010-es normálértéket. A júniusi havi középhőmérséklet 2,3 fokkal volt melegebb, mint a sokéves átlag: ezzel 2017 júniusa volt a 4. legmelegebb. A július 0,7, az augusztus pedig 2,1 fokkal volt melegebb, mint egy átlagos július, illetve augusztus.

Az összeállítás szerint júniusban a sokéves csapadékátlag 81 százaléka hullott, míg a júliusi csapadék kissé maradt csak el az átlagostól. Ezen felül – bár egyelőre csak előzetes adatok alapján – az utolsó nyári hónap is szárazabb volt országos átlagban a szokásosnál. A háromhavi mennyiség országos átlagban 165 milliméter körül volt, ami a sokévi átlag mintegy 83 százaléka.

Időjárás: három komoly hőségperiódus volt a nyáron

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top