Aktuális

Még több buszsofőr kellene a BKV-nak

A közelgő metrófelújítás miatt egyre több buszsofőrre van szükség.

Az M3-as metró rövidesen kezdődő felújítása miatt újabb buszsofőrök kellenek majd a BKV-nak, ahol az optimálisnál már most is kevesebb, de a működést még nem veszélyeztető számú autóbusz-vezető van – írja hétfői számában a Világgazdaság.

Még nem tudni, pontosan hány autóbusz-vezetőre lesz szüksége a BKV-nak a metrópótló járművek miatt, de már dolgoznak a Budapesti Közlekedési Központnál a hálózat, illetve a menetrendek kialakításán – közölte a lappal a BKV Zrt.

A társaság intenzív, járművezetőket kereső hirdetési kampányának eredményeként az utóbbi hetekben egyre többen érdeklődnek állásajánlatuk, illetve tanfolyamaik iránt.

A BKV Zrt. mintegy 2100 főállású autóbusz-vezetőt foglalkoztat. A társaság a jelenlegi feladatok ellátásához elégséges – bár szigorú értelemben véve az optimálisnál kevesebb – számú autóbusz-vezetővel rendelkezik. A közlekedési cég a megrendelt szolgáltatást túlóra-elrendeléssel, illetve egyéb intézkedésekkel maradéktalanul teljesíti – fogalmazott a közlekedési társaság.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top