Aktuális

Ez történik ma, Freddie Mercury szülinapján

Budapesten kedden reggel 06:05-kor kel fel a Nap, és 19:19-kor nyugszik. Freddie Mercury szülinapján ilyesmikre számíthatunk:

2017. IX. 5.

Ezen a napon:

1939-ben az Amerikai Egyesült Államok bejelenti semlegességét a második világháborúban. 1940-ben a második bécsi döntés (augusztus 30.) értelmében a magyar haderő egységei Nagyszalonta térségében átlépik a Román Királyság határát, és megkezdik Észak-Erdély visszavételét. 1946-ban Freddie Mercury szülinapja. 1988-ban jogerősen másfél év szabadságvesztést kap az utolsó magyarországi politikai elítélt, egy ózdi rokkantnyugdíjas férfi.

A nap mottója:

Amikor az emberek egyfolytában mosolyognak, valamit titkolnak.

Michael J. Sullivan

Névnap:

Szeptember ötödike Lőrinc, Viktor, Albert, Alpár, Bertina, Enzó, Larina, Tárkány, Viktorina napja.         

Szeptember ötödikén született:

Raquel Welch színésznő, Freddie Mercury énekes.

Időjárás:

A Dunántúlon gomolyfelhős, napos időre számíthatunk, legfeljebb helyenként lehet futó zápor. Az ország keleti felén is kisüt a nap, de a déli óráktól észak felől megnövekszik a felhőzet, és az ország keleti harmadán eső, zápor is valószínű. Napközben az északnyugati, nyugati szél megélénkül, a Dunától keletre időnként meg is erősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire 6 és 13 fok között alakul, a nagyvárosokban és a vízpartokon lesz enyhébb a hajnal. A legmagasabb nappali hőmérséklet 18 és 25 fok között valószínű, a tartósabban borult területeken marad 20 fok alatt a hőmérséklet.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top