Aktuális

Leszakadt hinta: meglátogatta a tulajdonos az agykárosodást szenvedett fiút

A várpalotai leszakadt hidraulikus hintát üzemeltető tulajdonos hétfőn délelőtt meglátogatta a tragikus baleset legsúlyosabban megsérült áldozatát. Az orvosok azt mondják, hogy a fiú olyan mértékben szenvedett agykárosodást, hogy abból már sosem fog felépülni.

A szombat délután történt várpalotai balesetben többen megsérültek, de a hidraulikus hinta leszakadása következtében Máthé Diána kisfia, Krisztofer szerezte a legsúlyosabb sérüléseket. A Bors azt írja, hogy az óránkénti 80 kilométeres sebességgel forgó vidámparki játékból kizuhant fiú olyan komoly agykárosodást szerzett, hogy az orvosok szerint abból nem fog tudni felépülni. A gyereket altatásban tartják.

Őt látogatta meg hétfőn délelőtt a győri Petz Aladár kórház intenzív osztályán a kettétört szerkezet üzemeltetője, Greznár Attila, aki a lapnak a következőket nyilatkozta: „minél hamarabb szerettem volna meglátogatni szegényt, de csak vasárnap este tudtam elérni az édesanyját, ezért jöttünk most. Az életünk munkája ment tönkre szombaton, de az én fájdalmam elhanyagolható az övékéhez képest. Amiben csak tudok, segíteni szeretnék a családnak.

A tulajdonos elmondta, hogy a Banzai névre keresztelt hinta biztosítással rendelkezett, bár első megépítése után nem sokáig volt üzemben, mert az egyik alkatrészét újra kellett gyártatni. Hozzátette, hogy egy holland mérnök gépének mintájára, Tiszafüreden csináltatta a szerkezetet, de elkészülte után a mozgását instabilnak ítélte, így az egyik öttonnás elemet újragyártatta Tatán. „Június 13-án került végleg üzembe, miután a műszaki egyetemen engedélyezték.” 

A látogatásnál is jelen lévő Greznár András, a tulajdonos fia kezelte a kalapácshintát a tragikus szombati rendezvényen. Ő elmondta, hogy Krisztofer és testévre ingyen ülhettek fel a hintára, mert hoztak neki egy kávét három ingyenzsetonért cserébe. Azt is elárulta, hogy a találgatásokkal ellentétben nem a kinyíló biztonsági csat miatt estek ki a fiatalok, hanem azért, mert a hatalmas ütközéstől levált az ülésük alja.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top