Aktuális

Eddig egyedül Wladár Sándort jelölték az úszószövetség elnöki posztjára

A péntek éjféli határidő előtt egyelőre Wladár Sándor az egyetlen, akit jelöltek a Magyar Úszó Szövetség elnöki posztjára. A tisztújító közgyűlést szeptember 24-én rendezik.

Az 1980-as moszkvai olimpia aranyérmese már korábban bejelentette, hogy szívesen vállalná az elnökséggel járó feladatokat. Péntek reggel a Kossuth Rádió Sportvilág című műsorában pedig megerősítette, hogy több egyesület is megkereste, amelyek szerint jelen pillanatban ő lehet az, „aki megnyugvást hoz” – fogalmazott. Wladár Sándor elmondta azt is, hogy ha azt érezné, hogy jelen pillanatban lenne nála alkalmasabb ember a Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ) elnöki posztjára, akkor mögé állna, de most nem tud ilyet mondani.

A MÚSZ ezt követően az MTI érdeklődésére közölte, hogy Wladárt több klub is támogatja, és a péntek éjféli határidő előtt egyelőre ő az egyetlen, akit jelöltek. A tisztújító közgyűlést szeptember 24-én rendezik.

Bienerth Gusztávot visszahívták

A szövetség éléről a tagok múlt pénteken hívták vissza Bienerth Gusztáv elnököt, aki hét hónapig irányította a szervezetet. A tagságot azért kellett összehívni, mert a hazai rendezésű világbajnokságot követően a sorozatos lemondások után működésképtelenné vált az elnökség.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top