Aktuális

Budapesti hostelben gyilkolt az ausztrál férfi, 15 évet is kaphat

Vádat emelt az ügyészség az ellen az ausztrál férfi ellen, aki agyonvert egy új-zélandi turistát egy budapesti hostelben. A gyilkos ausztrál akár 15 évet is kaphat.

Emberölés bűntettével vádolja a Fővárosi Főügyészség azt ausztrál férfit, aki 2016. március 24-én este, részegen összevert egy új-zélandi turistát az egyik budapesti hostelben, áldozata két napra rá meghalt. A vádlott lakhelyelhagyási tilalom mellett várja az ügy folytatását, aminek a vége akár 15 év börtönbüntetés is lehet.

Az esetről annak idején mi is beszámoltunk: az ausztrál férfi ittasan tért vissza a hostelbe azon a végzetes estén, ahol összeszólalkozott egy új-zélandi turistával. Az új-zélandi férfi érezhette, hogy parttalan vitát folytat egy agresszív részeggel, így félrevonult a szálló egy másik helyiségébe, de az ausztrál férfinak bekattanhatott valami: utánament, provokálni kezdte, majd megütötte, és fojtogatta is. Az új-zélandi férfi a földre került, ám mikor feltápászkodott újabb ütést kapott az ausztráltól, amitől hanyatt esett, és beütötte a fejét, amit újabb ütések követtek.

A sértett végül nagy nehézségek árán felállt a földről, és az emeleten lévő szobájába ment, ahol az ágyába feküdt, de itt sem volt nyugta. A 26 éves ausztrál férfi felkutatta a hostelben a már alvó új-zélandi férfit, ahol ismét vitát provokált, majd az emeletes ágy felső ágyának szélébe kapaszkodva az alsó ágyon fekvő férfi fejét megrúgta.

A hostel egyik lakója ekkor közbelépett, és a vádlottat kivitte a szobából. Az új-zélandi férfi a bántalmazás során elszenvedett sérülések és az azokkal összefüggő szövődmények miatt két nap múlva, 2016. március 27-én éjjel a szobájában, az ágyában fekve meghalt.

A Fővárosi Főügyészség az ausztrál férfival szemben emberölés bűntette miatt nyújtott be vádiratot, amely bűncselekmény törvény szerinti büntetési tétele öt évtől tizenöt évig terjedő szabadságvesztés – írj az Ügyészség.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top