nlc.hu
Aktuális
Budapesti hostelben gyilkolt az ausztrál férfi, 15 évet is kaphat

Budapesti hostelben gyilkolt az ausztrál férfi, 15 évet is kaphat

Vádat emelt az ügyészség az ellen az ausztrál férfi ellen, aki agyonvert egy új-zélandi turistát egy budapesti hostelben. A gyilkos ausztrál akár 15 évet is kaphat.

Emberölés bűntettével vádolja a Fővárosi Főügyészség azt ausztrál férfit, aki 2016. március 24-én este, részegen összevert egy új-zélandi turistát az egyik budapesti hostelben, áldozata két napra rá meghalt. A vádlott lakhelyelhagyási tilalom mellett várja az ügy folytatását, aminek a vége akár 15 év börtönbüntetés is lehet.

Az esetről annak idején mi is beszámoltunk: az ausztrál férfi ittasan tért vissza a hostelbe azon a végzetes estén, ahol összeszólalkozott egy új-zélandi turistával. Az új-zélandi férfi érezhette, hogy parttalan vitát folytat egy agresszív részeggel, így félrevonult a szálló egy másik helyiségébe, de az ausztrál férfinak bekattanhatott valami: utánament, provokálni kezdte, majd megütötte, és fojtogatta is. Az új-zélandi férfi a földre került, ám mikor feltápászkodott újabb ütést kapott az ausztráltól, amitől hanyatt esett, és beütötte a fejét, amit újabb ütések követtek.

A sértett végül nagy nehézségek árán felállt a földről, és az emeleten lévő szobájába ment, ahol az ágyába feküdt, de itt sem volt nyugta. A 26 éves ausztrál férfi felkutatta a hostelben a már alvó új-zélandi férfit, ahol ismét vitát provokált, majd az emeletes ágy felső ágyának szélébe kapaszkodva az alsó ágyon fekvő férfi fejét megrúgta.

A hostel egyik lakója ekkor közbelépett, és a vádlottat kivitte a szobából. Az új-zélandi férfi a bántalmazás során elszenvedett sérülések és az azokkal összefüggő szövődmények miatt két nap múlva, 2016. március 27-én éjjel a szobájában, az ágyában fekve meghalt.

A Fővárosi Főügyészség az ausztrál férfival szemben emberölés bűntette miatt nyújtott be vádiratot, amely bűncselekmény törvény szerinti büntetési tétele öt évtől tizenöt évig terjedő szabadságvesztés – írj az Ügyészség.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top