Aktuális

Tört-zúzott az országon átrobogó szélvihar

Felborult autó, kidőlt fák, áramszünet – ezt hagyta maga után a csütörtök esti orkánerejű szél.

 

Nem kímélte Magyarországot a csütörtök esti szélvihar. Különösen az északi, északnyugati országrészből érkezett jelentés károkról. A komáromi hídon egy teherautót felborított a vihar, a járművet végül több autós segítségével sikerült talpra állítani. Az esetről videó is készült.

A Kisalföld tudósítása szerint Győr-Moson-Sopron megyében több helyen fákat döntött ki a szél, de a Blikk fotóin látszik, hogy egy fővárosi 25 méteres fát is tövestül fordított ki helyéről a vihar.

A tűzoltókat sok helyre hívták letört ágakhoz, villanyoszlopokhoz. Hegyeshalomban és Péren 545 fogyasztónál az áramszolgáltatás is szünetelt.

A folytatásban nyugodt, kora őszi időre számíthatunk. Északon meg-megélénkülhet a szél, de vészjelzés már sehol sincs érvényben. Eső, zápor nyugaton, délnyugaton lehet, egyébként országszerte napos-felhős időszakok váltják majd egymást 16-23 fokos csúcshőmérséklet mellett.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top