Aktuális

Aludtak a gyerekek, amikor kigyulladt az odesszai gyerektábor

Két kislány életét vesztette, egy harmadik pedig eltűnt, amikor kigyulladt a faházuk a dél-ukrajnai kikötőváros gyerektáborában. A tűzjelző nem működött.

Két óra alatt tudták csak megfékezni a tűzoltók a lángokat, amikor péntek este tűz ütött ki egy odesszai gyerektáborban. Három 8 és 12 év közötti kislány tűnt el a tűzben, közülük kettőnek már csak az elszenesedett holttestére bukkantak rá a mentőcsapatok – tették hozzá közleményükben az illetékes hatóságok.
    
A harmadik gyerek hollétéről egyelőre semmit sem tudni, szombat reggel folytatódott keresése. Két gyereket kórházba szállítottak. A táborban egyes adatok szerint 42 gyermek tartózkodott.

A rendőrség bűncselekmény gyanújával indított eljárást az ügyben. A tűz eredete egyelőre nem ismert, de szemtanúk szerint a tűzjelző berendezés nem működött.

A halálos tüzek nem ritkák Ukrajnában és a volt szovjet tagköztársaságokban az elavult épületszerkezetek és a biztonsági szabályozás hanyagsága, betartásának hiánya miatt. 2016 májusában 17-en égtek benn egy magánkézben lévő idősek otthonában Kijev külvárosában.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top