Aktuális

Még mindig nem jutottak haza a magyarok a hurrikán sújtotta szigetről

Elromlott a NATO-gép, amelyik hazahozta volna őket.

A magyarokat még a hét elején mentették ki a hurrikán sújtotta karibi Saint-Martin szigetről, ám eddig a pillanatig még nem jutottak haza – írja a 24.hu. A lap emlékeztet, Szijjártó Péter, külügyminiszter korábban azt mondta, a tervek szerint egy NATO-géppel hozzák a szigeten rekedt magyarokat Pápára. Ennek szombaton kellett volna indulnia.

Az egyik érintett, Balogh Violetta az RTL-nek elmondta: mindene odalett a hurrikánban, csak egy hátizsákot hozott magával. Hozzátette, azt üzenték nekik, hogy a segítségükre küldött repülőgép elromlott. Violetta furcsállotta, hogy Curacaón maguknak kell a szállást és az ellátást fizetniük, holott mindenki más, akit a szigetről evakuáltak, a saját államától kapott segítséget, és ingyen haza is vitték őket.

Az RTL megkeresésére a Külügyminisztérium azt közölte: kereskedelmi járatokon fogják megszervezni a kint ragadt magyarok hazajutását.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top