Aktuális

Ez történik ma, Jancsó Miklós születésnapján

Budapesten szerdán reggel 06:39-kor kel fel a Nap, és 18:32-kor nyugszik. Jancsó Miklós szülinapján ilyesmikre számíthatunk:

 

2017. IX. 27.

Ezen a napon:

1825-ben a vasút születésnapja: az első vaspálya megnyitása Angliában, Stockton és Darlington között. 1896-ban a hajózhatóvá tett Vaskapu-csatorna ünnepélyes megnyitása az Al-Dunán, I. Ferenc József császár és király, I. Károly román király és I. Sándor (Aleksandar Obrenović) szerb király jelenlétében. 1908-ban elkészül az első Ford „T” Modell. 1921-ben Jancsó miklós születésnapja. 1986-ban Battonyán felavatják az első magyarországi S.O.S. gyermekfalut.

Jancsó Miklós

A nap mottója:

Sem varga, sem takács nem lesz tanulás és gyakorlat nélkül senkiből. Az viszont, aki igazságos, mértékletes, logikus gondolkodású és ismeri a természetet, rögtön kitűnik a többi közül, még akkor is, ha sem képzettséggel, sem gyakorlattal nem rendelkezik.

Galénosz

Névnap:

Szeptember huszonhetedike Adalbert, Damján, Denton, Döme, Floransz, Florentina, Karola, Károly, Kozma, Mirabel, Mirabella és Vince napja.        

Szeptember huszonhetedikén született:

Jancsó Miklós filmrendező, Görög Zita modell, Avril Lavigne énekesnő és Francesco Totti labdarúgó.

Időjárás:

Változóan felhős ég, többórás napsütés várható az ország nagyobb részén, és a Dunától keletre csapadékra sem kell számítani. A Dunántúl nyugati felén azonban több lesz a felhő, és ott elszórtan továbbra is lehet eső, zápor. A délkeleti szél megélénkül, néhol meg is erősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 9 és 15, a legmagasabb nappali hőmérséklet 18 és 23 fok között alakul.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top