Aktuális

Vizsgálat indult a suttyó pénztáros ellen

Egy budapesti Tescóban szólt be a pénztáros Józsefnek, aki több fórumon próbálja bizonyítani az igazát, és rendőrségi feljelentést is tett.

Durván beszóltak Józsefnek az egyik fővárosi Tescóban két héttel ezelőtt. A férfi zárás előtt nem sokkal ment be az egyik Rákóczi úti üzletbe, ahol az áfás számla igénylésekor állítása szerint a pénztárosnő flegmán viselkedett vele. A blokkot nem a kezébe adta, hanem odahajította neki.

A Bors azt írja, hogy József emiatt elkérte a panaszkönyvet, de a csak azután kapta meg, miután kérte az üzletvezetőt.

A panaszkönyv kitöltése közben az eladó azt kezdte el kiabálni, hogy „buzikat és nyomorékokat” amúgy sem szolgálnak ki.

József a lap megkeresése mellett ügyvédhez fordult, és felvette a kapcsolatot a többek között a leszbikusok és melegek jogait védő Háttér Társaság nevű civil szervezettel is.

Feljelentést tett a rendőrségen is, ahol azt mondták neki, hogy személyiségi jogai valóban sérülhettek, és rágalmazhatták őt, mégsem indítottak eljárást. Ezért a férfi most az Egyenlő Bánásmód hatóságához fordult.

A Tesco közölte, hogy kivizsgálják az ügyet, és a vállalat elítéli az ehhez hasonló magatartást attól függetlenül, hogy pontosan mi történt az érintett üzletben.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top