Aktuális

Három egri középiskolás kényszerített orális szexre egy kislányt

Az eset még 2015 nyarán történt, amikor három 15 éves középiskolás szexuális erőszakot követett el egy mindössze 13 éves kislányon. Az elkövetők sorsa most a Debreceni Ítélőtáblán dőlhet el.

Felsőtárkányban, a tóparton történt 2015 nyarán, hogy három 15 éves fiú megbeszélt egy találkozót két lánnyal, hogy együtt lógjanak. Az éjféli találkára végül csak az egyik, mindössze 13 éves lány ment el, nem tartott a társaságtól, mivel jóban voltak, a fiúkat a barátainak vallotta.  A faluszéli tóhoz menet a fiúk töményeztek, így mire megérkeztek, már részegek voltak. Később az egyik középiskolás – az ügy elsőrendű vádlottja – felszólította a lányt, hogy igyon ő is. Ám mivel a későbbi áldozat erre nemet mondott,  a vád szerint a fiúk lefogták, és egyikőjük lekényszerítette az italt a lány torkán. Ezt követően, ahogy az ügyészség fogalmazott, „erőszakkal arra kényszerítették, hogy változatlan testhelyzetben – kezét és a fejét lefogva – mindhármukat orálisan elégítse ki ott, a vízparton”.

Áprilisban az Egri Törvényszék még úgy döntött, hogy a szexuális bűncselekmény elkövetéséért egyik középiskolás fiút sem küldi börtönbe. Az elsőrendű vádlott egy év, társai pedig 10 hónap fogházbüntetést kaptak – két év próbaidőre felfüggesztve, pártfogó felügyelete mellett. Az ügy azonban most a Debreceni Ítélőtábla előtt van, mert az ügyész súlyosbításért, a fiatalok és védőik pedig felmentésért fellebbeztek – írja a 24.hu.

A bűncselekményért öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztés szabható ki, ám a fiúk – koruk miatt – legfeljebb öt évet kaphatnak, amennyiben bűnösnek találják őket. Az ügyészség azt indítványozta, hogy fiatalkorúak börtönében üljenek. A kamaszok szabadlábon védekeznek.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top