Aktuális

Újabb késes, gázolásos merénylet

Elgázolt, majd megkéselt egy rendőrt egy férfi a kanadai Edmontonban, elmenekült, majd később autós üldözés után elfogták. A kanadai rendőrség terrortámadásként kezeli az ügyet.

A bűncselekmény a helyi stadionnál kezdődött Edmontonban, ahol a 30 éves gyanúsított nekihajtott egy rendőrnek, aki mintegy 5 métert repült, majd késsel támadt rá, de végül gyalog elmenekült. A megtámadott rendőrt kórházba vitték, sérülései nem voltak életveszélyesek. Az autóban megtalálták az Iszlám Állam nevű terrorszervezet zászlaját.

Az elkövető után hajtóvadászat indult. Egy közúti ellenőrzésnél kiderült, hogy az igazoltatott jármű, egy költöztető kamion sofőrjének neve hasonlított a rendőrt elgázoló autó tulajdonosának nevére. Ekkor a sofőr a gázba taposott, a rendőrök pedig üldözni kezdték. A teherautó négy embert elgázolt, sérüléseik súlyosságáról a rendőrség nem adott tájékoztatást. A teherautó végül felborult, és a férfit őrizetbe vették.


A rendőrség úgy véli, hogy a két eset összefügg, terrortámadásként kezelik az ügyet. A gyanúsított nem ismeretlen a hatóság számára, de személyazonosságát nem hozták nyilvánosságra.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top