Aktuális

Ez történik ma, Alicia Silverstone születésnapján

Budapesten szerdán reggel 06:45-kor kel fel a Nap, és 18:20-kor nyugszik. Alicia Silverstone szülinapján ilyesmikre számíthatunk:

2017. X. 4.

Ezen a napon:

1582-ben a legtöbb katolikus országban életbe lép a XIII. Gergely pápáról elnevezett naptár (1582. október 4. után október 15. következett). 1976-ban Alicia Silverstone születésnapja. 2010-ben az ajkai vörösiszap-katasztrófa során csaknem 1 millió köbméter vörösiszap öntötte el Devecser, Kolontár és Somlóvásárhely településeket, 10 halálos áldozatot követelve.

A nap mottója:

A véletlenbe való belebotlás meglepetést kelt. A világegyetem hatalmas, és ha eléggé ráhangolódtunk a megdöbbentően valószínűtlen felbukkanására, akkor rá is fogunk akadni. A valószínűtlen dolgok sokszor megtörténnek.

Jordan Ellenberg

Névnap:

Október negyedike Ferenc, Ajtonka, Aranka, Arany, Edvin, Edvina, Fanni, Fodor, Frank, Fremont, Gyémánt, Hajnal, Hajnalka, Zóra, Zorinka, Zorka napja.               

Október negyedikén született:

Charlton Heston színész. Kállai Ferenc színész, Alicia Silverstone színésznő

Időjárás:

Hajnalban, reggel felszakadozik, csökken a felhőzet, kisüt a nap, délutántól növekszik meg a fátyolfelhőzet. Kora reggel a keleti határ közelében még előfordulhat kisebb eső, majd ott is megszűnik a csapadék. Az északnyugati szél megélénkül, néhol északon megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 5 és 11, a legmagasabb nappali hőmérséklet 16 és 20 fok között alakul.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top