Aktuális

Ezért eshetett ki a békéscsabai pláza első emeletéről a csecsemő

Hétfőn történt, hogy a Csaba Center nevű békéscsabai bevásárlóközpont első emeletéről kizuhant egy 15 hónapos kisbaba, de hatalmas szerencséjének köszönhetően túlélte a balesetet, mert egy férfire, majd onnan egy fotelba esett. Állítólag hibás volt a korlát, ezért esett ki az emeletről a csecsemő.

A Blikk közölt néhány új információt arról a hétfőn, egy békéscsabai plázában történt balesetről, amelynek során a Csaba Center első emeletéről kiesett egy 15 hónapos kisbaba, de komolyabb sérülések nélkül megúszta a zuhanást. 

A lap úgy tudja, hogy nem a pláza ablakából zuhant ki a csecsemő, hanem az épületben egy belső korláton esett át, hat métert zuhant, majd az első emelet alatt lévő kávézó egyik vendégére esett. Ez volt a szerencséje. A Blikk megkereste a férfit, Ludányi Györgyöt, aki akaratlanul is a csecsemő megmentője lett. Elmondása szerint a baba előbb a vállára esett, majd onnan az asztal szélére lendült, amely megbillenve a fotelbe lökte a tehetetlenül zuhanó apró testet. A biztonsági őrök ezt követően azonnal hívták a mentőket. A babát megfigyelésre és kivizsgálásra kórházba szállították, de tegnap már haza is engedték.

Hiányos korlát miatt eshetett ki a baba

Információk szerint a balesetet az üveglapokból álló korlát egy hiányzó darabja okozhatta. Így a korlát két vas­oszlopa között elegendő hely maradt ahhoz, hogy a gyerek teste és feje is átférjen rajta. A hiányzó lapot a Blikk szerint néhány órán belül pótolták.

Hrabovszki György, a bevásárlóközpont igazgatója azt nyilatkozta, hogy részleteket a nyomozás lezárultáig nem árulhat el, annyit azonban elmondhat, hogy a korlát üveglapjait heti rendszerességgel ellenőrzik. A Magyar Bevásárlóközpontok Szövetségének főtitkára ugyanakkor hozzáteszi, hogy minden korlátot úgy kell tervezni és kivitelezni, hogy egy 120 milliméter átmérőjű tárgy ne férjen át a nyílásain, és ne tartalmazzon olyan elemeket, amelyeken egy gyerek felmászhat.

A rendőrség még vizsgálja az eset körülmé­nyeit.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top