Aktuális

Szívinfarktus gyanújával hazaküldték, nem érte meg a másnap reggelt

Végzetes hibát követtek el abban a kórházban, ahonnan szívinfarktus gyanújával hazaküldtek egy 46 éves nőt. Erika másnap reggelre meghalt az otthonában. A családja most 14 milliós kártérítést követel.

Még 2014-ben történt, hogy öt órán keresztül váratták szívinfarktus gyanújával a kórházban a 46 éves Erikát, akit azzal az instrukcióval küldtek haza, hogy szedje be a gyógyszereit. A feleség és anya nem élte meg a másnap reggelt. A férj, Hollósi Gyula szerint a sürgősségi ellátás ­hiányának következtében halt meg felesége, ezért lányával együtt kártérítési pert indítottak a kórház ellen. A per, amely során összesen 14 millió forintot követelnek az egészségügyi intézménytől, október végén kezdődik – írja a Blikk

Erika halála után Hollósi Gyula egyedül maradt négy lányukkal, akik közül a legkisebbiket, a 16 éves Petrát egyedül neveli és iskoláztatja. „Minden hónapban osztok-szorzok, hogy mi mire elég, egyszerűen visszaüt a hiánya mindenben” – fogalmazott az apa, aki még azt is kiszámolta, hogy a kártérítéssel felesége 4 éves munkáját fizetik meg az éves jövedelméből kiindulva.

A dokumentumok szerint a nő halálát közvetlenül szívelégtelenség okozta, a boncolási jegyzőkönyv alapján pedig az EKG-n látható elváltozás friss szívizomelhalásra utalhatott, azaz egyértelmű, hogy az otthon beszedett gyógyszerekkel nem lehetett már a bajt orvosolni.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top