Aktuális

Fordulat jöhet az erőszakkal vádolt mentősök ügyében

Közel egy éve húzódik azoknak a mentősöknek a pere, akiket egy 16 éves lány azzal vádolt meg, hogy szexuálisan bántalmazták őt, mialatt kórházba szállították.

Hamarosan véget érhet azoknak a mentősöknek a pere, akiket szexuális bántalmazással vádolt meg egy 16 éves lány. A mentőszolgálat dolgozói lassan egy éve nem gyakorolhatják hivatásukat, illetve közalkalmazottként mást munkát sem vállalhatnak el.

Nemrég kaptam meg a határozatot, amelyből kiderült: novemberig meghosszabbították a nyomozást. Ügyfelemet még azzal sem biztathatom, hogy akkor biztosan lezárul az ügye, hiszen a DNS-minták vizsgálata sokszor hosszú hónapokig is eltarthat. Azt, hogy pontosan miről vettek DNS-t, azt én sem tudom

– mondta dr. Féja András, az egyik erőszakkal gyanúsított mentő ügyvédje a Blikknek.

Az ügyről tavaly mi is beszámoltunk: 2016 novemberében egy budai nevelőotthonból hívtak mentőt egy kábítószertől és alkoholtól rosszul lévő 16 éves lányhoz. A lány nem akart kórházba menni, meg is fenyegette a mentősöket azzal, hogy ha beteszik az autóba, azt meg fogják bánni.

Miután kiengedték a kórházból, a lány csak az intézetben beszélt arról, hogy a kórházba szállítás közben a két mentős kesztyűben végigtapogatta a testét, majd szexuális ajánlatokat tettek neki, ennek alapján tett feljelentést az otthon egyik nevelője.

Az ügyben a DNS-vizsgálatok eredménye hozhat áttörést.

Olvass még a szexuális erőszakkal vádolt mentőkről azt NLCafén:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top