Aktuális

Szexuális zaklatással vádolják Hollywood egyik legbefolyásosabb emberét

Női alkalmazottait évekig szexuálisan zaklatta Harvey Weinstein, hollywoodi filmmogul – állítja a New York Times. Weinstein tagadja az ellene hozott vádakat.

Évtizedeken át zaklatta szexuálisan női alkalmazottait, valamint számos színésznőt Harvey Weinstein, a The Weinstein Co. produkciós vállalat befolyásos társelnöke, Hollywood Oscar-díjas filmmogulja – számolt be róla a The New York Times csütörtökön. Weinstein a lapban tagadja az ellene felhozott vádakat.

A riportban többen, köztük Ashley Judd színésznő idézi fel, hogy mi történt. Judd szerint két évtizeddel ezelőtt a producer a hotelszobájában adott neki találkozót, ahol fürdőköpenyben fogadta, és arra kérte, hogy masszírozza meg, vagy nézze, amíg zuhanyozik. „A nők régóta beszélnek egymás között Harvey-ról, egyszerűen eljött az ideje, hogy a nyilvánosság elé kerüljön ez a beszélgetés” – fogalmazott a színésznő. Nem ő azonban az egyetlen, aki szexuális zaklatással vádolja a 2007 óta házasságban élő, családos férfit, a Weinstein cég két meg nem nevezett alkalmazottja is hasonló történetekről mesél. Mindegyik elbeszélésben arra kényszeríti Weinstein a fiatal nőket, hogy masszírozzák meg, vagy nézzék, ahogy zuhanyozik, cserébe előrejutást ígér nekik a pályájukon. 

Fotó: Drew Angerer / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / AFP

Weinstein ügyvédje, Charles J. Harder úgy fogalmazott, hogy a vádakban hemzsegnek a hamis állítások és rágalmak. „Megküldtük a Timesnak a tényeket és a bizonyítékokat, de azokat figyelmen kívül hagyva siettek publikálni a cikket” – jelentette ki az ügyvéd. A The New York Times szóvivője ugyanakkor leszögezte: biztosak a riport pontosságában, alkalmat adtak Weinsteinnek, hogy válaszoljon a konkrét vádakra, és teljes terjedelmében közölték válaszát.

Harder a The Hollywood Reporter kérdésére válaszolva megírta, beperlik a The New York Timest és az összeget, amit kapnak, „nőszervezeteknek adományozzák”. A The Hollywood Reporter értesülése szerint a The Weinstein Co. vezetősége csütörtökön ült össze, hogy megtárgyalja az ügyet, és megtegye a szükséges lépéseket.

A 65 esztendős Harvey Weinstein az elmúlt három évtizedben Hollywood egyik legbefolyásosabb filmmoguljává vált, produkciós vállalatával számos Oscar-díjas film, köztük a Ponyvaregény és a Szerelmes Shakespeare elkészítésén dolgozott, továbbá olyan Oscar-díjas filmek executive producere volt, mint Az angol beteg, a Chicago, A Gyűrűk Ura – A király visszatér, A király beszéde és a The Artist – A némafilmes.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top