Aktuális

Valaki 1,2 milliárddal tartozik az adóhatóságnak

Kilencven adózónál állapított meg jelentős összegű adóhiányt az adóhivatal a harmadik negyedévben. Öt adózó a bírságokkal együtt 1 milliárd forint feletti összeggel tartozik, egyikük egy magánszemély.

A NAV negyedévente teszi közzé azok listáját, akiknél az előző negyedévben jogerőre emelkedett határozatában magánszemélyeknél 10 millió, más adózóknál 100 millió forintot meghaladó adóhiányt állapított meg. A harmadik negyedévben 90 adózónál állapítottak meg nagy összegű adóhiányt, közülük 36 társaság, 54 pedig magánszemély.

A cégek listájának élén

  • a budapesti székhelyű Best Master Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. áll, közel 1,4 milliárd forintos adóhiánnyal és közel 806 millió forintos bírsággal, a NAV vele szembeni követelése így mintegy 2,2 milliárd forint.
  • Az összes követelést tekintve azonban megelőzi az ugyancsak budapesti Compact Holding Kft. több mint 2,6 milliárd forintos tartozásával, amelynek 856 millió forintos adóhiánya mellé 1,767 milliárd forint jogkövetkezmény társul.
  • Rajtuk kívül még két cég tartozik a jogkövetkezményekkel együtt több mint 1 milliárd forinttal a NAV-nak.

A magánszemélyek közül az övék a legnagyobb tartozás:

  • több mint 1,2 milliárd forintot Szabó Lászlótól követeli az adóhatóság, amelynek mintegy egyharmada adóhiány, a többi bírság.
  • A jogkövetkezményeket is beleértve 935 millió forinttal tartozik Hoffer György,
  • Sere Géza Endre elmaradása 764 millió forint,
  • Telek László 494 millió forinttal tartozik.

Az abonyi illetőségű Telek Lászlót kivéve mindannyian budapesti lakosok. Rajtuk kívül 17 magánszemélynek van 100 millió forintnál nagyobb tartozása, a bírságokat is beleértve.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top