Aktuális

Ez történik ma, Sacha Baron Cohen szülinapján

Budapesten péntek reggel 06:57-kor kel fel a Nap, és 18:04-kor nyugszik. Sacha Baron Cohen szülinapján ilyesmikre számíthatunk:

2017. X. 13.

Ezen a napon:

1235-ben megkoronázzák II. Endre magyar király fiát, IV. Bélát. 1860-ban Bostonban egy ballonról elkészítik az első légi felvételt. 1971-ben Sacha Baron Cohen szülinapja. 1972-ben az Andokban lezuhan egy repülőgép, fedélzetén egy rögbicsapattal, útban egy nemzetközi mérkőzésre Santiago de Chilébe. Felkutatásuk csak december 20-án sikerül. Az életben maradottak, túlélésük érdekében, halott társaik húsát ették. (Az esetről játékfilm is készült: „Életben maradtak” címmel).

A nap mottója:

A legtöbb ember számára könnyű az alkalmazkodás: vagy azért, mert egyénisége nagyjából megfelel a társadalmi követelményeknek, vagy azért, mert nincs egyénisége.

Benedek István

Névnap:

Október tizenharmadika Ede, Kálmán, Ében, Edgár, Eduárd, Edvárd, Edvarda, Fatima, Fatime, Jagelló, Jakab, Jákó, Jákob, Jakus, Káleb, Romulusz, és Teofil napja.     

Október tizenharmadikán született:

Christine Nöstlinger írónő, Paul Simon énekes, Sacha Baron Cohen színész-komikus.

Időjárás:

Gyengén vagy változóan felhős idő várható többórás napsütéssel. Csapadék nem valószínű. Az északnyugati szél megerősödik, az északi megyékben néhol viharossá fokozódik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 7 és 13, a legmagasabb nappali hőmérséklet 16 és 21 fok között alakul.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top