Aktuális

Kerítést húznának a Hős utcai dzsumbuj köré

A kőbányai önkormányzat bekerítené a Hős utcai lakótelepet, a főváros hírhedt nyomortelepét. Kerítéssel, betonelemekkel és vaskapuval választanák le a külvilágról a 21. század dzsumbuját.

Kerítést építene a kőbányai önkormányzat a Hős utcai gettó köré – tudta meg a Hír Tv Célpont című műsora. A birtokukba került hivatali levélből kiderült, hogy a kerület vezetése közpénzből venné körbe a lakókat azon a néhány tömbből álló lakótelepen, ahol több százan élnek a legnagyobb nyomorban.

Lassan három évtizede, hogy a mindenkori politika magukra hagyta a Terrorelhárítási Központ és a Készenléti Rendőrség telepének tőszomszédságában lévő Hős utcai gettóban élőket, a tizedik kerület vezetése azonban most tettekre szánta el magát. Kerítéssel, vaskapuval és betonelemekkel kerítenék körbe a rohadó épületeket.

A 24.hu szerint a Célpontnak az egyik ellenzéki önkormányzati képviselő azt nyilatkozta: nem tudott a gettó körbekerítésének tervéről, és nem gondolja azt, hogy ez a megoldás a problémákra.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top