Aktuális

Nem akart a bíróságra menni, bombariadóval fenyegetőzött

Közveszéllyel fenyegetés bűntette miatt emeltek vádat azzal a férfival szemben, aki a tárgyalása előtt egy órával telefonon azzal fenyegetett, hogy bombát helyeztek el a bíróságon.

A bűnügy vádlottját, egy ceglédi férfit és társait 2017. június 15-re idézte a Ceglédi Járásbíróság egy büntetőeljárás tárgyalására. A vádlott a tárgyalás reggelén rejtett számról felhívta a 112-es segélyhívót, és nevének elhallgatása mellett azt közölte az ügyeletes rendőrrel, hogy a Ceglédi Járásbíróságon bombát helyeztek el. Ezt a mondatot a rendőr kérdésére többször is megismételte, majd a telefonhívást megszakította – közölte az ügyészség.

A fenyegető bejelentést követő 10 percen belül bombariadót rendeltek el. A bíróság épületét körbezárták, és megkezdték az épület kiürítését. A Ceglédi Rendőrkapitányság rendőrei mellett a helyszínre érkeztek a mentők és a tűzoltók is.

Lezárták az épület környékét, és elterelték a forgalmat, a korlátozások 35 menetrend szerinti autóbusz közlekedését érintették, zavarták a városközpontban lévő iskolák, a polgármesteri hivatal és az üzletek működését.

A bíróság épületében aztán persze semmilyen robbanószerkezetet nem találtak, de az aznap délelőttre kitűzött valamennyi tárgyalás elmaradt. A rendőrök a bejelentését követő egy órán belül azonosították a vádlottat, és a bíróság épülete közelében elfogták.

A Ceglédi Járási Ügyészség a köznyugalmat súlyosan megzavarva elkövetett közveszéllyel fenyegetés bűntettével vádolja a férfit. A vádlott előzetes letartóztatásban várja a tárgyalását.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top