Aktuális

Ez történik ma, Jean Claude van Damme születésnapján

Budapesten szerdán reggel 07:04-kor kel fel a Nap, és 17:52-kor nyugszik. Jean Claude van Damme szülinapján ilyesmikre számíthatunk:

2017. X. 18.

Ezen a napon:

1514-ben megszűnik a magyar jobbágyok szabadsága. Az ország minden parasztját (kivéve a szabad királyi városok lakosait), szabadságvesztéssel büntetik, ha engedély nélkül elköltöznek. Bevezetik a robotot, a cenzust és a kilencedet. 1867-ben Alaszka az Amerikai Egyesült Államok birtokává válik. 1954-ben a Texas Instruments bemutatja az első tranzisztoros rádiót. 1960-ban Jean Claude van Damme szülinapja.

A nap mottója:

A legtöbb sírig tartó fogadalom egy éjszaka tart.

Krúdy Gyula

Névnap:

Október tizennyolcadika Lukács, Ambrus, Jusztusz napja.          

Október tizennyolcadikán született:

Jean-Claude van Damme színész, Sasvári Sándor színész, Chuck Berry énekes, Martina Navratilova teniszező.

Időjárás:

Az éjszaka képződő ködfoltok délelőtt feloszlanak. A reggeli óráktól délnyugat felől egyre több magasszintű felhőzet érkezik, amely szűri a napsütést. Csapadék nem lesz. A déli, délkeleti szél északnyugaton helyenként megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 4 és 10, a legmagasabb nappali hőmérséklet 17 és 24 fok között alakul, délkeleten lesz a melegebb.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top