Aktuális

Meghalt Félegyházi Károly

Harminckilenc évesen meghalt Félegyházi Károly zongoraművész, korunk egyik legtehetségesebb zongoristája.

Túl korán távozott az élők sorából Félegyházi Károly, akit sokan generációja egyik legtehetségesebb zongoraművészének tartottak. A Papageni.hu-n megjelent gyászhírből kiderül, hogy Félegyházi Károly Chopinnel egyidősen – mindössze 39 évesen –, Chopin halálának napján, október 17-én távozott az élők sorából.

Félegyházi Károly 1978-ban született Budapesten. Nyolcévesen kezdett zongorázni Lakatos Ágnesnél. 1993 és 1997 között a Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskola növendéke volt Eckhardt Gábor tanítványaként. 2004-ben diplomázott a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen Nádor György osztályában. Részt vett Kurtág György, Rohmann Imre, Victor Eresko mesterkurzusain, valamint Rados Ferenc, Wagner Rita, Arnóth Balázs, Csalog Gábor, Kocsis Zoltán kurzusain és óráin.

1999-ben első díjat nyert a Zeneakadémián megrendezett Földes Andor Zongoraversenyen, 2004-ben második díjat az olaszországi Florestano Rossomandi Versenyen – írja az elhunyt művészről a Fidelo.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top