Aktuális

Magyarországon fogták el a pakisztáni mészárost

A magyar hatóságok itthon fogtak el kedden egy hetvenszeres gyilkosságért körözött pakisztáni állampolgárt osztrák kollégáik közreműködésével. A hírt az osztrák Szövetségi Bűnügyi Hivatal (BK) közölte szerdán.

A pakisztáni rendőrség körözési listájának élén szereplő 35 éves férfi „pakisztáni mészáros” néven ismert. Osztrák nyomozók informátorokra támaszkodva kiderítették, hogy a férfi embercsempészek segítségével Ausztriába akart jutni. Az osztrák hatóságok a BK Embercsempészet és Kereskedelem Hivatalának szakértőivel értesítették magyar kollégáikat. „Nagyon gyorsan kellett  intézkedni” – hangsúlyozta Vincenz Kriegs-Au, a BK szóvivője szerdán.

Rendőrök járőröznek az ideiglenes biztonsági határzár mellett a magyar–szerb határon 2015-ben (fotó: Ujvári Sándor / MTI)

Rendőrök járőröznek az ideiglenes biztonsági határzár mellett a magyar–szerb határon 2015-ben (fotó: Ujvári Sándor / MTI)

A közölt információk alapján a magyar hatóságok a Baranya megyei Bólynál lévő erdőségben, a horvát–szerb–magyar hármas határ mentén elfogtak 42 illegális bevándorlót, köztük rejtőzött a nemzetközi elfogatóparancs alapján körözött, gyilkossággal gyanúsított pakisztáni férfi is. Őt azonnal letartóztatták az Interpol-körözés miatt – tette hozzá Kriegs-Au. A hírt a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság is megerősítette.

A férfi Pakisztánnak történő kiadatásáról a következő napokban hoznak döntést. Azzal vádolják, hogy mintegy 70 embert gyilkolt meg pénzért Pakisztánban.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top