Aktuális

Beismerte Peter Madsen a svéd újságírónő feldarabolását

A dán feltaláló, Peter Madsen elismerte, hogy saját tengeralattjáróján feldarabolta Kim Wall svéd újságírónő testét. Azt ugyanakkor továbbra is tagadja, hogy ő ölte volna meg a nőt.

A dán rendőrség nyilatkozata szerint Peter Madsen, dán tengeralattjáró- és rakétakonstruktőr beismerte, hogy augusztusban feldarabolta Kim Wall svéd újságírónő testét a később elsüllyesztett tengeralattjáróján, a gyilkosságot azonban továbbra is tagadja – írja a BBC. A dán feltaláló korábban még azt mondta, hogy nem ő darabolta fel Wall holttesét. Madsen azt állítja, hogy a nő szén-monoxid-mérgezésben halt meg a fedélzeten.

Fotó: Mads Claus Rasmussen/AFP

 

Kim Wall törzsét augusztus 21-én találták meg, a halottkém kés által okozott sérüléseket talált az áldozat nemi szervében és a mellkasán. Búvárok október elején az újságíró többi testrészét is megtalálták. Koppenhágától délre, a Koge-öbölből hozták felszínre azokat a zsákokat, amelyekben Kim Wall feje, ruhái és lábai voltak. A zsákokban fémdarabokat találtak nehezékként. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top