Aktuális

Szaporodnak a Harvey Weinstein elleni feljelentések Nagy-Britanniában is

Nem állítja meg a Weinstein-botrányt az Atlanti-óceán, Nagy-Britanniában eddig hét nő tett feljelentést szexuális támadás vádjával Harvey Weinstein amerikai filmproducer ellen.

A londoni rendőrség tájékoztatása szerint a feljelentésekben szereplő 11 incidens az 1980-as évek és 2015 között történt. Van olyan panaszos, aki ellen elmondása szerint Harvey Weinstein külföldön, majd Londonban is szexuális bűncselekményeket követett el – közölte kedden a Scotland Yard.

A Scotland Yard először három bejelentést kezdett vizsgálni még október elején, de kedden közölte, hogy a hónap második felében négy újabb bejelentés érkezett.

A Scotland Yard nem hozta nyilvánosságra, hogy kik tettek bejelentést Weinstein ellen, egy angol színésznő, Lysette Anthony azonban már a hónap közepén elmondta a brit sajtónak, hogy az amerikai producer terhére rótt szexuális bűncselekmények egyik nagy-britanniai áldozata ő volt.

Az 54 esztendős színésznő korábban baráti viszonyba került a producerrel, aki egyszer váratlanul becsöngetett hozzá londoni otthonában, és amikor ajtót nyitott neki, Weinsten egyszerűen belökte őt a lakásba és megerőszakolta.

Gorgeous birthday.. much spoiling @hollyoaksofficial ..A lovely day 💫

Lysette Anthony (@chezlysette) által megosztott bejegyzés,

Lysette Anthony elmondta: annak idején azért nem tett feljelentést – sőt a barátainak sem szólt a támadásról egy szót sem –, mert úgy gondolta, nem tudná bizonyítani az erőszakot, hiszen Weinsteinnél „nem volt kés”, és mindenki tudta, hogy jóban voltak.

Harvey Weinsteinnek 2004-ben II. Erzsébet királynő az egyik legmagasabb brit polgári kitüntetést, a Brit Birodalom Rendjének tiszteletbeli parancsnoki címét (CBE) adományozta a brit filmkultúrához nyújtott kiemelkedő hozzájárulásának elismeréseként, de brit sajtóértesülések szerint felmerült a kitüntetés visszavonásának lehetősége.

A CBE csak egy fokozattal marad el a lovagi címtől.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top