Aktuális

Eltűnhet az egyik legjobb balatoni szabadstrand

Kikötőbővítés miatt veszélybe került a balatonföldvári szabadstrand, aminek a helyére parkolókat álmodott a BAHART. A beruházás ellen felemelte hangját a Nők a Balatonért Egyesület is.

Október végén demonstrációt tartott a balatonföldvári szabadstrand területének beépítése ellen a Nők a Balatonért Egyesület, mert a kikötőbővítés részeként a strand helyére utakat és parkolókat tervez építeni a BAHART, ami nemrég adta el a területet a földvári önkormányzatnak.

Ez is érdekelhet Megnézem

A több mint 20 éve a Balaton értékeiért küzdő egyesület szerint a közvetlenül a Balaton partjára tervezett utak és autóparkolók esetében a tervezők nem vették figyelembe, hogy a legfőbb érték a tó és környezete természetessége, és nemcsak a természet védelme, de az idegenforgalmi vonzerő szempontjából is – holott az értékek őrzéséről törvény is rendelkezik – közölték az Országos Sajtószolgálaton keresztül.

A parkolóról októberben lakossági fórumot szerveztek, amelyen a balatonföldvári lakosok egyhangúan utasították el a tervet, míg az önkormányzat a polgárok és az egyesület véleményének elutasításáról határozott, ezért a tiltakozók további párbeszédet javasolnak az ügyben, még mielőtt a részletes tervezés végleg ellehetetleníti a megegyezés lehetőségét – írja az Inforádió.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top