Aktuális

Ez történik ma, Matthew McConaughey szülinapján

Budapesten szombat reggel 06:30-kor kel fel a Nap és 16: 23-kor nyugszik. Matthew McConaughey szülinapján ilyesmikre számíthatunk:

 

2017. XI. 4.

Ezen a napon:

1083-ban Imre herceget szentté avatták. 1922-ben Howard Carter brit régész megtalálta Tutanhamon sírját. 1956-ban a szovjet hadsereg megszállja Magyarországot, Nagy Imre a jugoszláv követségre menekül, Mindszenty bíboros az amerikai nagykövetségre, a Parlamentben Bibó István marad egyedül, ő képviseli a magyar kormány jogfolytonosságát. Elhangzik Kádár felhívása az ungvári rádióból, Nagy Imre rádiószózata a nemzethez, Bibó István kiáltványa a néphez. Bibó István üzenetet küld Dwight D. Eisenhower amerikai elnöknek az amerikai nagykövetségen keresztül. A szovjetek utasítására az ungvári rádión keresztül bejelentik a Magyar Forradalmi Munkás-Paraszt Kormány megalakulását Kádár János, Münnich Ferenc és Marosán György vezetésével. 1969-ben Matthew McConaughey szülinapja.

Matthew Mcconaughey amerikai színész

A nap mottója:

A kultúránál nem ismerek jobb imázsnövelő tényezőt.

Turczi István

Névnap:  

November negyedike Károly, Berill, Életke, Ellina, Florinda, Karla, Karlotta, Karola,  László, Lina, Modeszta, Oguz, Sarlott, Sarolta, Vitális napja.  

November negyedikén született:

Rába Roland színész-rendező, Matthew McConaughey színész, Puff Daddy rapper.

Időjárás:

Erősen és gyengébben felhős időszakok és területek váltakoznak, a reggelre képződő ködfoltok gyorsan feloszlanak. Csapadék nem valószínű. A déli, délkeleti szél többfelé megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -1 és +5, a legmagasabb nappali hőmérséklet 10 és 16 fok között valószínű.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top