Aktuális

Évekig kínozta speciális nevelési igényű diákját a tanárnő

A 26 éves Rosa Smith száját tanára többször is leragasztotta. És nem csak így kínozta a fiatal lányt. A család perel.

Ahogy azt Rosa édesanyja a Yahoonak elmondta, lánya egy veleszületett genetikai rendellenesség miatt egyáltalán nem olyan, mint a vele egykorú fiatal nők: képtelen segítség nélkül mozogni, légzési és nyelési nehézségekkel küzd. „Egy speciális nevelési igényű ember száját leragasztani elképzelhetetlen kegyetlenség. Vajon belegondolt a tanárnő egy pillanatig is, hogy Rosának esetleg valami baja lehet emiatt, hogy nem tud rendesen nyelni, vagy levegőt venni?” – tette fel a kérdést a fiatal lány édesanyja, aki családjával úgy döntött, bepereli lányuk tanárát.

A kínzásról egyébként a család úgy szerzett tudomást, hogy a tanár, Nesa Johnson fényképeket küldött nekik Rosáról. „Az egyiken az látszott, hogy a tanár leragasztotta a száját. A fotóhoz azt írta, nem akar csendben maradni, segítsetek!” – mondja az anya. A család szerint nem ez volt az első alkalom, hogy Johnson nem megfelelő módon gondoskodott szerettükről.

Évekkel korábban, még 2004-ben Rosa lábán harmadfokú égési sérüléseket találtak. „Azonnal jelentettük az iskolának, ahol azzal magyarázták a sérüléseket, hogy Rosa magára öntött egy pohár tűzforró kávét. Csakhogy a lányom a betegsége miatt képtelen lett volna erre.” Az anya úgy véli, a gondozók rendszeresen túlgyógyszerezték a lányát, hogy lecsendesítsék őt, egy alkalommal pedig órákra a sötét fürdőhelyiségbe zárták őt.

Minderre azután derült fény, hogy a család eldöntötte, bepereli lányuk tanárnőjét és az iskolát, ahol egész mostanáig gondoskodtak róla. Amikor arról kérdezték őket, miért nem vették ki gyermeküket hamarabb, ha sejtették, hogy rosszul bánnak vele, az anya azt válaszolta, egészen a fotókig nem volt tudomásuk arról, mit művelnek gyermekükkel. Ügyvédjük szerint, ha bebizonyosodnak, hogy a lányukat kínozták, a család hét számjegyű kártérítésre számíthat majd.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top