Aktuális

Ez történik ma, Bryan Adams szülinapján

Budapesten vasárnap reggel 06:31-kor kel fel a Nap és 16:21-kor nyugszik. Bryan Adams szülinapján ilyesmikre számíthatunk:

 

2017. XI. 5.

Ezen a napon:

1959-ben Bryan Adams születésnapja. 1983-ban a Szépművészeti Múzeumból hét nagy értékű festményt loptak el, közöttük Raffaello Eszterházy Madonna c. alkotását. 1984-ben Budapesten átadják a forgalomnak a kiszélesített Árpád hidat és a metró Élmunkás tér–Árpád híd közötti új szakaszát. 2000-ben megérkezik a Nemzetközi Űrállomásra az első állandó legénység (egy amerikai és két orosz űrhajós).

Bryan Adams kanadai rockzenész

Bryan Adams

A nap mottója:

Elemi szükségünk van a kultúrára. Élelem nélkül eltengődünk, párórás alvásokkal is meglepően sokáig lehet bírni, de csak egy darabig. A kultúrával is ez a helyzet. A hiányérzetek előbb vagy utóbb összesűrűsödnek.

Hargitai Iván

Névnap:

November ötödike Imre, Avarka, Bertolda, Filotea, Tétény, Töhötöm, Zakariás napja.            

November ötödikén született:

Jan Nowicki színész, Bryan Adams énekes, Tilda Swinton színésznő, Tatum O’Neal színésznő.

Időjárás:

Változóan, időnként erősen felhős lesz az ég, emellett több órára kisüt a nap. Csapadék nem valószínű. A déli szél megélénkül, északnyugaton meg is erősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 1 és 8, a legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 11 és 17 fok között alakul.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top