Aktuális

Metrópótlók: zavartalan a közlekedés, csak épp kirázza a lelket az emberből

A frissen kijelölt buszsávokon, néhány helyen olyan úthibákon közlekednek a 3-as metró felújítása idejére bevetett pótlóbuszok, ami erős kapaszkodásra készteti az utasokat. A buszok kihasználtsága kedden már nagyobb volt, de még mindig zavartalanul közlekednek az érintett szakaszon.

A Lehel tér és Újpest-Központ között egymást érik a pótlóbuszok: csúcsidőben ugyanis 45 másodpercenként követik egymást, hogy az érintett szakaszon, a 3-as metró utazóközönségét a felújítás idején rendben szállítsák. 

A közlekedés egyelőre valóban zavartalan, a várakozásokkal ellentétben úgy néz ki, hogy a főváros meg tud birkózni a föld alól hirtelen a földfelszínre került utazó tömeggel, ám sokan panaszkodnak arra, hogy kátyúsak az utak, ahol a buszok járnak. Van, aki szerint a lelket is kirázzák emiatt az emberből a pótlóbuszok, mások az élményt ahhoz hasonlították, mintha egy kiszáradt folyómederben egy dzsip platóján utaznának.

A Közlekedő Tömeg Egyesület elnöke szerint a metrófelújítás előtt tehát az utakat kellett volna rendbe hozni a Váci úton, hiszen itt egy évig fognak extrém gyakorisággal közlekedni a metrópótlók. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top