Aktuális

Ez történik ma, Fábry Sándor szülinapján

Budapesten hétfőn reggel 06:54-kor kel fel a Nap és 16:02-kor nyugszik. Fábry Sándor szülinapján ilyesmikre számíthatunk:

2017. XI. 20.      

Ezen a napon:

1849-ben átadják a Pestet Budával elsőként összekötő állandó hidat, a Széchenyi lánchidat. 1953-ban Fábry Sándor szülinapja. 1995-ben Diána walesi hercegné a BBC Televízióban bemutatott riportban elismeri, hogy megcsalta Károly herceget.

A nap mottója:

A természet csodáján túl van még valami, ami többlet. Az ember adott a természethez még valamit; csak ő, az ember, megtetézte az Alkotást alkotással, melyek gyűjtőneve a művészet. A tenger, a völgy, az erdő, a folyó, a síkság, minden föltétlen. De Bach egy fugája, Rilke egy verse, Cranach vagy Goya egy képe, Palladio egy épülete, Goethe egy gondolata, Phidias vagy Rodin egy szobra az ajándék, melyet az ember, csak ő, egyedül az összes élőlények között, tulajdon akaratából hozzáadott a világ csodálatos művéhez. S csak ez számít az ember számára: a művészet. Minden más csak létezés, anyag és erő kölcsönhatásának ütemes vegyülete.

Márai Sándor

Névnap:

November huszadika Jolán, Amál, Amália, Bódog, Brendon, Edmond, Félix, Jónás, Koriolán, Ödön, Zolta, Zoltán, Zsolt napja.               

November huszadikán született:

Fábry Sándor humorista, Bo Derek színésznő, Koós János énekes és Makovecz Imre építész.

Időjárás:

Felhőátvonulások várhatók több-kevesebb napsütéssel. Elszórtan kialakulhat zápor, a hegyekben havas eső zápor, hózápor is lehet. A nyugati szél megerősödik, néhol viharossá fokozódik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet +1 és -4, a legmagasabb nappali hőmérséklet 4 és 9 fok között alakul.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top