Aktuális

Megölte volna Liz Taylort is – 5 nagyon zavaró dolog Charles Mansonról

Persze Charles Mansonról, a világ egyik leghírhedtebb gyilkosáról, szektavezéréről nem csak 5 olyan dolog jut az ember eszébe, ami nagyon zavaró és rémisztő.

Charles Manson 83 évesen, a kaliforniai Kern megyei kórházban halt meg november 19-én, vasárnap este. A sors fintora, hogy ilyen sok évet élt, igaz, önmagáról azt terjesztette és állítólag hitte is, hogy halhatatlan. Charles Manson Amerika és talán a világ leghírhedtebb szektavezére és tömeggyilkosa volt. Az ő követői ölték meg a parancsára Roman Polanski 8 hónapos terhes feleségét, Sharon Tate-et és barátait 1969 augusztus 8-án éjszaka.

1. A börtönben is vigyorgó Manson-lányok a mai napig imádják

Sok cikkben fogalmaznak úgy, hogy a „sötét karizmája” vette rá a – sokszor tinédzser lány – követőit, hogy bármit megtegyenek, amit kér, a lopáson, szexen át egészen a brutális gyilkosságokig. Rengeteg film készült már Manson bandájáról, állítólag Tarantino is készül egyet rendezni a vérfagyasztó éjszakáról. Engem mindig kitör a frász, amikor meglátom ezt a mosolygós képet a Mansont követő eszelős nőkről: Susan Atkins, Patricia Krenwinkel és Leslie Van Houten, akik képesek voltak gyilkolni a szektavezérükért. Ketten közülük még mindig az életfogytiglanjukat töltik, egyikük pedig 66 évesen halt meg egy amerikai börtönben. Nemcsak ők – Leslie kivételével, ő megbánta, amiket tett –, hanem ismeretlen követők is egészen Manson haláláig kommunikáltak a börtönben Mansonnal.

#nightmarishnecromanticneko #themansonfamily #mansongirls #atwa

Nightmarish Necromantic Neko (@nightmarishnecromanticneko) által megosztott bejegyzés,

Kifejezetten róluk készült 2016-ban egy film, amelyből kiderül, hogyan fogadta be a társadalom peremén élő vagy a családjuk által kitaszított lányokat Manson, és hogyan manipulálta őket, miközben ők versengtek a nagy guru kegyeiért.

2. 80 évesen eljegyzett egy huszonéves lányt

I need this photo framed on my wall right now #charlesmanson #aftonburton

Sexy Sadie (@sekin0_kyoko) által megosztott bejegyzés,

Egy eljegyzés úgy általában a nagy körkülönbség ellenére sem szokott zavarni. De sosem tudtam elképzelni, hogy miért ír valaki a börtönbe egy sorozatgyilkos szektavezér őrültnek rajongó leveleket. Afton Burton abszolút tudta, hogy miért kezd levelezésbe a század egyik legbetegebb elméjével. A 27 éves Afton, akit Manson csak Starnak, vagyis Csillagnak becézett, bejelentette, hogy szerelmével eljegyezték egymást, és házassági engedélyt is kért, amit meg is kapott. De végül a szerelmesek civódása miatt sosem köttetett meg a frigy.

3. Halhatatlannak hitte magát, és kész

Ezt korábban is írtam, de nagyon szépen passzol ide, mert köze van az eljegyzés felbontásához. Aftonnak ugyanis az volt a nem túl romantikus terve, hogy megözvegyülve majd kiállítja Manson holttestét, és mutogatja, így keres egy csomó pénzt kedvese halálán. Állítólag Manson ezen rágott be, de csak azért, mert megsértődött, hogy a lány nem hisz a halhatatlanságában. „Értsd meg, nem lesz semmilyen holttest!” Erős párbeszéd lehetett ez…

4. A halállistáján Elizabeth Taylor is szerepelt

Charles Manson a börtönben tanult meg gitározni, és nagyon-nagyon szeretett volna híres zenész lenni, de ez nem nagyon akart sikerülni. A Sharon Tate és Polanski által bérelt villát egy producer bérelte előttük, és korábban Manson tőle számított segítségre, de ez nem jött össze. Susan Atkins az egyik vallomásában azt mondta, hogy volt egy halállistájuk, amelyen A listás sztárok szerepeltek, többek között Tom Jones és Elizabeth Taylor is.

Never learn not to love. ☠🖤 #CharlesManson #HelterSkelter #MansonFamily #60s #SharonTate #Hollywood #LA #LosAngeles

Cain Lockwood  (@citizen_cain1) által megosztott bejegyzés,

 5. Életének 80 százalékát börtönben töltötte

Mikor 1967-ben 32 évesen kiszabadult a börtönből, már akkor az élete felét rács mögött töltötte. A gyilkosságok után, 1971 novemberében halálra ítélték, amit később életfogytiglanra változtattak. 12-szer kért kegyelmet, 12-szer nem kapott. Legközelebbi meghallgatása 2027-ben lett volna.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top