Aktuális

Ez történik ma, Bruce Lee szülinapján

Budapesten hétfőn reggel 07:04-kor kel fel a Nap és 15:56-kor nyugszik. Bruce Lee szülinapján ilyesmikre számíthatunk:

2017. XI. 27.      

Ezen a napon:

1619-ben Bethlen Gábor erdélyi fejedelem csapatai elfoglalják Bécs elővárosát. 1940-ben Bruce Lee szülinapja. 1972-ben Leonyid Iljics Brezsnyev villámlátogatásra érkezik Magyarországra, a tököli szovjet katonai reptéren váratlanul száll le. Elindulása után csak az esti órákban értesítették Kádár Jánost erről a szovjetek, és arra kérték, hogy menjen ki Tökölre. A tárgyalásokon Brezsnyev listát nyújtott át Kádár Jánosnak, amelyen a magyar reform olyan vezető egyéniségeinek nevei szerepeltek, akiknek távozását a szovjet vezetés kéri az MSZMP-től. Kádár állítólag így szólt: „Egy név hiányzik a listáról, az enyém.” 1987-ben a magyar kormány dönt a világútlevél bevezetéséről (életbe lép: 1988. január 1-jén).

Bruce Lee kínai színész-harcművész

Bruce Lee kínai színész-harcművész

A nap mottója:

Ami lehetne, az elrontja nekem azt, ami van; s aminek lenni kellene, attól elemészt engem a szomorúság.

Henri-Frédéric Amiel

Névnap:

November huszonhetedike Virgil, Amina, Hilka, Jakab, Jákó, Jákob, Jakus, Leonarda, Virgília napja.            

November huszonhetedikén született:

Pilinszky János költő, Bruce Lee harcművész és Jimi Hendrix zenész.

Időjárás:

Felhőátvonulások várhatók több-kevesebb napsütéssel. Elszórtan kialakulhat zápor, a hegyekben havas eső zápor, hózápor is lehet. A nyugati szél megerősödik, néhol viharossá fokozódik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet +1 és -4, a legmagasabb nappali hőmérséklet 4 és 9 fok között alakul.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top