Aktuális

Fittnek és kiegyensúlyozottnak lenni az igazi! (x)

Óvodás, talán még kisiskolás korban is zömmel szerepel az étrendben a tízórai és az uzsonna. Sokan emlékeznek a napközis, nagy műanyag kosarakban előre kiporciózott zsemlékre, esetleg almára, amiből lehetett venni, meg persze ott is lehetett hagyni, aki nem kérte. Aztán valamikor a felső tagozatba lépés, a kiskamaszkor tájékán kikopnak a kis étkezések az ember étrendjéből, felnőttkorban pedig szinte már nincs is olyan, aki tartaná a napi ötszöri étkezést, hacsak nincs rákényszerülve valamilyen speciális diéta miatt.

Márpedig a helyes táplálkozáshoz a változatosság mellett a rendszeresség is hozzátartozik. A reggeli, ebéd, vacsora közé beiktatott tízórai és uzsonna egyenletessé teszi a vércukorszintünket, és megakadályozza azt is, hogy a következő főétkezésig túlzottan megéhezzünk, ezért többet együnk a kelleténél. A kis étkezések tehát a táplálkozásban beállítják a finom egyensúlyt, amivel elejét lehet venni az éhségből fakadó túlkapásoknak, a túlzott kalóriabevitelnek és a nassolásnak. A tízórai vagy az uzsonna kiváló alkalom arra, hogy értékes tápanyagokban gazdag élelmiszereket, zöldségfélét, gyümölcsöt vagy teljes értékű gabonát fogyasszunk, és persze beleférhet egy kis tejes vagy gyümölcsös finomság is.


A kis étkezésekre ehetünk például egy Túró Rudit, az egészségtudatosabbak vagy az alakjukra jobban ügyelők most már választhatják a joghurtos bevonatú Fitt Pöttyöst is, amely 30%-kal kevesebb cukrot tartalmaz, mint a többi hasonló termék.  A friss túróból készült Fitt már csak azért is része lehet a kiegyensúlyozott étrendnek, mert a natúr ízű mellett a málnás-müzlis és az almás-müzlis változat gabonafélét is tartalmaz, ráadásul gluténmentesen, így az erre érzékenyek is bátran fogyaszthatják. A Fitt Pöttyös Túró Rudi persze mindenekelőtt remek fehérjeforrás, hiszen a túrós desszert energiaértékének legalább 12%-át a fehérje adja, épp ezért hasznosan járulhat hozzá a csontozat és az izomtömeg fenntartásához. Így nemcsak tízóraira vagy uzsonnára, hanem sportolás utáni fehérjepótlásként is bekaphatunk egyet, hogy mielőbb és ráadásul „finoman” visszanyerjük az egyensúlyi állapotunkat.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top